info@nieuwleiden.com

Training voor bestuurders, artsen en zorgverleners: WIE VOLGT?

~ op een unieke interactieve wijze opzoek gaan naar de eigen mogelijkheden in het proces van gezamenlijke besluitvorming ~

Waarom?

‘Een zorg waarin patiënt en arts samen aan het roer staan, op gelijk niveau communiceren en gezamenlijk beslissen.’ Is een doelstelling die veel organisaties en medewerkers delen, maar die nog niet zo eenvoudig te bereiken is in de praktijk. Daarom hebben wij samen met Stichting IKONE een project ontwikkelt: ‘WIE VOLGT?’.

Artsen denken vaak dat zij de gezamenlijke besluitvorming al ondersteunen, maar dat klopt niet, blijkt ook uit een rapport van Artsenfederatie KNMG. Een patiënt heeft bijvoorbeeld gemiddeld twee minuten nodig om zijn verhaal te vertellen, terwijl een arts hem al na zo’n 18 seconden onderbreekt. Die communicatie kan en moet beter. Te meer daar patiënten mondiger worden en een eigen visie hebben op hun zorg.

Om die communicatie te verbeteren geven wij zowel trainingen aan bestuurders, artsen als patiënten zelf. Opgewarmd door een unieke theatrale lezing, waar spreker Anne-miek Vroom en de spelers van Nieuw Leiden hun krachten bundelen, gaan de toeschouwers in een interactief programma direct aan de slag.

Meer informatie en boeken