info@nieuwleiden.com

Goed bedoeld is meer dan alleen een theatervoorstelling. De voorstelling is uit te breiden met een lezing vooraf, een interactief nagesprek met de zaal en/of de workshops “Goed bedoeld” in kleine groepen.

Natuurlijk wil ik helpen, maar hoever moet ik gaan?

Een logische vraag die we ons allemaal wel eens stellen. Door de voorstelling uit te breiden met een lezing vooraf, een interactief nagesprek of een workshop kunnen we inzoomen op dit soort vragen en dilemma’s.

Lezing vooraf
Een lezing voorafgaand aan de voorstelling geeft een goede introductie aan uw training, evenement of personeelsuitje.

Workhops
In de Goed bedoeld workshops worden casussen van deelnemers onder leiding van onze ervaren workshopdocent op speelse wijze gezamenlijk onderzocht. Spel- en schrijfopdrachten worden ingezet om te reflecteren op en te leren van complexe (werk)situaties. We zoomen in op: Hoe vindt je de juiste balans tussen afstand en betrokkenheid? Hoe kun je compassievol grenzen stellen? En hoe ga je om met je eigen onmacht en het verlangen het ‘over te nemen’?

Onze werkwijze is persoonlijk, taboedoorbrekend, kwetsbaar en reflectief. De workshop wordt op maat gemaakt en gaat uit van de eigen kracht van de deelnemers. Onze theatrale ingang geeft een creatieve en veilige sfeer, die een nieuwe blik geeft op werksituaties.  Out of the box oplossingen worden aangeboden en deelnemers worden verleid meer te delen met collega’s. Deelnemers komen met meer zelfvertrouwen en zelfbewustzijn uit de workshop. Hiermee sluiten wij aan bij processen van cultuurverandering, innovatie, en zelfsturing

Nagesprek
Om uw dag compleet te maken praten wij graag met u na over de voorstelling. Uit ervaring is gebleken dat de voorstelling vragen kan oproepen. Een nagesprek met bijvoorbeeld acteurs biedt de uitgelezen kans om vragen te behandelen en dilemma’s te bespreken. 

Reacties deelnemers workshops:

“Een eyeopener! Op een andere manier naar de wereld, je werk, collega’s en je patiënten kijken.”

“Interessant en sprekend”

“Een uur waarin je op speelse maar indringende wijze de wereld van “goed bedoeld” wordt binnengebracht”

“De workshop heeft mij meer inzicht in mijn eigen handelen gegeven.”

“Interessant om van verschillende kanten naar relaties in hulpverlening kijken”

“Ik neem mee dat zelfs goede bedoelingen niet altijd goed begrepen worden

“Interactief en interessant”